Ets a: Inici » Pràctica

Pràctica

Utilitza el següent enllaç si vols informació sobre on practicar i el calendari anual.

Zazen és una pràctica de meditació asseguda. En el "Fukanzazengi", el Mestre Dogen Zenji explica detalladament com practicar zazen. Dóna clares instruccions sobre la postura corporal, la respiració, així com quina ha de ser l’actitud mental.

Però una explicació del zazen no serveix de res i seria incomplet i fals. El Zen no pot agafar-se com una tècnica i ignorar les ensenyances que constitueixen un marc essencial. És important emfatitzar que la meditació Zen no s'ha de divorciar del propòsit de comprendre els ensenyaments de saviesa, compassió i buit que la configuren.

Modalitats de pràctica en grup:

  • Introducció a la meditació: Són cursos d' Iniciació a la pràctica de la meditació Zen. Estan dissenyats de manera que la persona pugui experimentar, mitjançant la pràctica i les diferents conferències i explicacions, el sentit profund d’aquest camí del Zen. Els cursos estan programats al llarg de l’any a diferents llocs.
    Duració: de divendres a les 8 del vespre fins diumenge a les 4 de la tarda.
  • Zazenkai: Reunions de meditació per als que ja practiquen zazen. Estan programats en diferents dies dins de la setmana, segons els llocs. La duració és aproximadament de 1.15 hores. També n’hi ha d'intensius cada mes en dissabte o diumenge. Per Setmana Santa, el zazenkai és de 3 dies, en règim d’internat.
  • Sesshins: Cursos intensius de Zazen per als que ja estan iniciats. Estan programats al llarg de l’any.
    Duració: Varia de 3 a 7 dies.