Ets a: Inici » Sanb˘ Zen

Sanb˘-Zen

Sanb˘-Zen Ús una fundaciˇ religiosa Zen-Budista (shűky˘-HoJin) iniciada per Yasutani Roshi Haku'un el 8 de gener 1954, amb el nom de Sanb˘ Kyodan.

"Sanb˘" literalment significa "tres tresors": Buda, Dharma i Sangha.

El carÓcter bÓsic de l'organitzaciˇ Ús de la lÝnia Soto Zen. Per˛, seguint la tradiciˇ derivada de HARADA Sogaku Roshi, la Sanb˘-Zen integra el mŔtode d'estudi del koan, per tal de portar als seus estudiants de manera efectiva a la realitzaciˇ del seu veritable Ússer.

LLinatge: Harada, Yasutani, Yamada

El 1970, es va construir el San'un Zendo, dojo central de la Sanb˘-Zen. San'un significa "tres n˙vols", que representa els tres mestres Zen del mateix llinatge:

Harada Yasutani Yamada

HARADA Dai'un
[n˙vol gran]

YASUTANI Haku'un
[n˙vol blanc]

YAMADA ko'un
[n˙vol que llaura]

  Yamada Ryoun  
 

YAMADA Ry˘un Roshi
Abat actual des de 2004

 

GŔnesi de la Sanb˘-Kyodan

  • El primer abat Yasutani Roshi, nascut el 5 de gener de 1885 a la ciutat de Shimizu, prefectura de Shizuoka, Japˇ. Va ser deixeble de HARADA Sogaku Roshi (1871-1961), i va arribar a ser un dels seus successors dharma.
  • El segon abat, YAMADA Koun Roshi, va nÚixer a la ciutat de Nihonmatsu, prefectura de Fukushima, Japˇ, el 18 de marš 1907. Deixeble de HARADA Sogaku Roshi. En 1970 va ser nomenat president de la Kyodan.
  • El tercer abat KUBOTA Ji'un Roshi, va nÚixer a T˛quio el 1932, deixeble de Yasutani Roshi el 1949, i desprÚs de YAMADA Koun Roshi. Va ser nomenat successor Dharma de YAMADA Koun Roshi el 1985.
  • El quart abat YAMADA Ry˘un Roshi va nÚixer el 1940 a Manx˙ria, i va esdevenir deixeble de Yasutani Roshi i desprÚs de YAMADA Koun Roshi. Va assumir el cÓrrec d'abat del Sanb˘-Zen l'octubre del 2004.